Revista Digital de la VALL D'ALBAIDA
cronicaredaccio@gmail.com

dimecres, 27 de gener del 2010

Cau la Cultura i cau la Casa de Cultura


Cau la Cultura i cau la Casa de Cultura, per Ximo Urenya


Direu que açò sembla la cançó de l’enfadós, però caldrà repetir tantes voltes com faça falta quin és el lamentable estat de la cultura oficial de l’activitat cultural d’una ciutat, la d’Ontinyent, que ha conegut moments molt més dinàmics culturalment parlant que els que estem veient darrerament des que el PP ha pres el comandament de la seua dinamització cultural. Només cal mirar quines són les poques coses que ens ofereix la regidoria de cultura en la seu programació per a mig any. És tan llarg el termini de les activitats programades que és normal que als que estem decidits a assistir a alguns dels actes que ens interessen se’ns oblide comprar les entrades i anar quan arriba el dia.

Han perdut el costum de fer-nos arribar a casa per correu electrònic, una forma d’avís que és gratuïta per al departament de cultura i per als receptors, i que aconseguiria mobilitzar a més de quatre despistats que anirien a un concert si se’ls avisara a temps. No es pot comprendre per què s’ha perdut aquell costum tan sà que tenien els funcionaris del departament de preocupar-se un poc, només un poquet, de donar a conèixer els actes culturals que fan a la Sala Multiusos, o la Casa del Baró de Santa Bàrbera.

Però és que no només no hi activitat cultural diguem-ne normal, és que la Casa de Cultura del Baró de Santa Bàrbera podria tancar les portes perquè està patint l’entrada d’aigua de pluja per bona part de les seues dependències, ho podeu comprovar qualsevol dia que ploga, degut al lamentable estat de la seua coberta amb forats ben grans. Tots sabem que una casa vella està condemnada al desastre si no es té una cura constant de les seues teulades. I és que als actuals governants municipals els dóna igual al coll que al muscle en tot allò referent a la cultura. El que sí que sabem també de bona font és que si cau la Casa de Cultura no caldrà cercar a la regidora responsable entre les seues runes, perquè mai s’acosta per allà a no ser que siga per a eixir en la foto.


1 comentari:

  1. ENHORABONA, XIMO.

    Completament d'acord. El Partit Popular d'Ontinyent amb La Lina Insa i La Imma Martí al capdavant ha convertit a Ontinyent en un desert culturalment lamentable. Gràcies per aquesta denúncia tant real.

    miquel àngel múrcia

    ResponElimina