Revista Digital de la VALL D'ALBAIDA
cronicaredaccio@gmail.com

dimarts, 8 de febrer del 2011

La cuina



Bledes
per Casimir Romero i Josep Ruiz


Segons la botànica la bleda és una planta hortícola de la família de les quenopodiàcies, de fulles grans, amples, llises i sucoses, i el peçó de les quals és gros i acanalat pel centre. És un bon comestible. Es tracta d'una varietat de la remolatxa comuna.

Coneguda des d'antic, les arrels s'empraven en medicina i com a verdura, només posteriorment s'han usat també les fulles, que es desenrotllen a expenses de l'arrel. La bleda prospera en qualsevol terra d'horta sense massa exigències i creix espontània en sols arenosos.

Durant la crisi, les economies més modestes s'han d'adaptar a les circumstàncies del moment. També les crisis porten l'augment dels preus del consum alimentari i s'han de buscar aquells aliments que no hagen pujat de preu i que donen una dieta alimentària per subsistir dignament.

Seguidament us done una recepta que pel seu preu mòdic ens ajuda, encara que siga de manera ínfima, a suportar la crisi que tenim a sobre.



Mandonguilles de bledes

Ingredients:
quilo i mig de bledes
100 gr. de carn picada
2 ous
100 gr, de cansalada entreviada
salsa de tomaca
farina, oli i sal

A la feina:
Es couen les bledes en poca aigua i sal, s'escorren bé i es piquen finament.
Es col·loquen en un recipient, s'afegeix la car picada, sal, un poc de farina i un ou. Es pasta bé i es formen boles. S'arrebossen en farina i ou batut i es fregeixen en oli calent. Es col·loquen en una safata refractària, es tapen amb la salsa de tomaca i s'introdueixen al forn 10 minuts. S'adornen les mandonguilles amb la cansalada tallada a trossets per damunt.

Salut i bon profit







1 comentari: