Revista Digital de la VALL D'ALBAIDA
cronicaredaccio@gmail.com

dimarts, 1 de juny del 2010

Receptes de cuina morisca



Aquestes receptes són del sopar morisc celebrat el passat dia 5 de febrer a Ca les Senyoretes d'Otos.
per Casimir Romero i Josep Ruiz


Caragols amb salseta d'ametla
Ingredients: 1/2 quilo de caragols enganyats, 4 dents d'all, una culleradeta menuda de comí, sal, cent grams d'ametla, oli d'oliva.
A la faena: Posem oli a calfar en una cassola o paella; fregim els alls pelats i laminats. Sofregim una volta els alls daurats i els caragols. Afegim l'ametla mòlta i el comí. Si queda massa espés afegim aigua. 
 
Llonganissa morisca
Ingredients: 1/2 quilo de carn picada de corder, sal, pebre, gengibre, canyella, clau, anís, comí (al gust) ”aigua de roses i menta picada”. Una picada amb aigua, ceba i all.
Una volta feta la barreja de clau, pebre... i la carn, afegim la picada, una cullerada d'aigua de roses i un manolliu de menta fresca picada. Tornem a barrejar i embotim o servim en forma de pilota.

Minjos amb aladroc (cavalla al sopar) i espinacs (recepta d'Alcalà).
Ingredients:Farina, peix (cavalla o aladroc o sardina), oli, sal, alls i espinacs.
A la faena: Desespinem el peix i el partim pel mig. Preparem els espinacs bullint-los i fregint-los amb oli i uns allets laminats i daurats. Posem un got d'aigua a bullir i quan bullga aboquem farina i oli i anem fent una pasta (amb el foc ja apagat). Fem una massa homogènia més bé blaneta. Afegim sal. Pastem. Fem boletes. Aplanem. Afegim peix cru i espinacs i fornegem uns minuts.

Arnadí de carabassa
Ingredients: Una carabassa, sucre, pell de llima, ametles crues, un canonet de canyella i tres quintars de paciència. 
A la faena: Bullim la polpa de carabassa. La pesem i preparem la meitat del seu pes en sucre. Confitem al foc en cassola, i a foc lent afegint el sucre a poc a poc, la canyella i la ratlladura de llima. Una volta confitat, posem al forn i torrem havent posat ametles crues al damunt.

Salut i bon profit


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada