Revista Digital de la VALL D'ALBAIDA
cronicaredaccio@gmail.com

dimarts, 30 de juny del 2009

Comunicat de Crònica Tribuna d’Opinió s. L.



Comunicat de Crònica Tribuna d’Opinió s. L.

Ontinyent, 29 de juny de 2009





La direcció de Crònica Tribuna d’Opinió S. L. ha pres la determinació d’interrompre temporalment l’edició en paper de la seua revista Crònica, presa sobretot per la poca publicitat que actualment han estat demanant les empreses que habitualment fan ús de la premsa local i comarcal escrita per anunciar els seus productes. Si la crisi generalitzada ha provocat una restricció important de la despesa econòmica en inversions publicitàries de les empreses privades, la situació de la primera indústria de la comarca, el tèxtil, també ha provocat una reacció en cadena de la contenció de les despeses en publicitat que és la font d’ingressos principal en una empresa com el Crònica. La recepció de demanda publicitària i també de la venda de la qual ha anat disminuint paral·lelament a la minva generalitzada de les despeses familiars i empresarials.





Si les circumstàncies conjunturals són dolentes per a totes les publicacions escrites en general, que ho són, encara han perjudicat molt més a les empreses periodístiques l’àmbit informatiu de les quals es redueix a una única comarca, com és el cas de la revista Crònica.





Una altra circumstància negativa afegida al cas concret del Crònica ha estat el canvi de govern polític a l’ajuntament d’Ontinyent, l’anunci de les seues poques activitats culturals, festives, de bans i anuncis públics diversos s’han fet en altres publicacions escrites i audiovisuals poc o gens crítiques amb la seua gestió, però nul·la en la revista Crònica que no havia censurat articles ni línia editorial i que havien mantingut una postura crítica de control dels excessos autàrquics dels actuals governants.





La direcció del Crònica vol agrair els ajuts de tota mena rebuts els darrers anys que han intentat ajornar una decisió, la de tancar l’edició escrita del Crònica, que venia anunciant-se des que les despeses anaven augmentant al mateix temps que disminuïen els ingressos. La voluntat de romandre als quioscs, demostrada insistentment pels lectors més fidels, i inqüestionable en la direcció del Crònica, no ha estat suficient sense altres suports més tangibles, els quals no han arribat a ser tan quantiosos com calia, evidentment.





Per tot això, i mentre les circumstàncies al·ludides no siguen més favorables, la direcció del Crònica no tornarà a imprimir més revistes en paper. No obstant, el blog de la revista continuarà actiu, fent pública l’opinió dels seus col·laboradors habituals.





1 comentari:

  1. Extinció

    Quina tristor em produeix que un mitjà com el crònica deixe de imprimir-se en la seua versió en paper. Sembla com si els menuts estigueren condemnats a l'extinció, com si la independència estiguera condemnada per la societat en que vivim, com si la no pertenença a cap grup estiguera castigada pel seu agosarament. Mentre milers de persones assisteixen alienades a la presentació de les estrelles del futbol, mentre milions es deixen portar pels missatges dels holdings televisius, mentre les grans empreses cada vegada son mes grans i poderoses, alguns i algunes hem d’assistir a l’extinció dels mes menuts, a la pèrdua de la biodiversitat front a la massa amorfa. Des d’aquest humil escrit encoratge l’equip del Crònica a seguir endavant, ara amb la versió digital. Salut i força.

    Concepció Gandia

    ResponElimina